Що стосується тих приміщень, закладів і т.д., де куріння взагалі-то заборонено, але допускається в спеціально обладнаних для цього місцях (в межах цих приміщень), то власники (уповноважені ними особи, орендарі) можуть або взагалі заборонити в них куріння, або відвести для цього спеціальне місце. Але таке місце в обов'язковому порядку має бути обладнане витяжною вентиляцією для видалення тютюнового диму. Власник зобов'язаний також розмістити інформацію про знаходження таких спеціальних місць для куріння і про шкоду, якої завдає здоров'ю людини куріння.

Проект передбачає і встановлення досить великих штрафів за недотримання законодавства про заборону куріння. Необладнання місць для куріння вентиляцією і нерозміщення наочно інформації тягне за собою штраф у розмірі 3400 гривень. Невжиття заходів до припинення куріння в місцях, де це заборонено, за проектом буде "каратися" штрафом від 1000 до 10000 гривень.

Розміщення попільничок, невжиття заходів до припинення куріння на підприємствах громадського харчування, а також невжиття заходів до припинення куріння поза спеціально відведених для цього місць загрожує по проекту штрафами в розмірі від 1000 до 10000 гривень.

 

За матеріалами сайту news.ligazakon.ua